Informace o Vinařství Vladimír Tetur

Vinařství Vladimír Tetur 

Vinařství vzniklo v roce 1992 přirozeným vývojem a vyvíjelo se během 20 let od malého sklepa až po dnešní moderní vinařství, které se hlásí k modernímu stylu nejenom architekturou a vybavením, ale i svými víny. Přestože patříme k větším vinařstvím, stále se snažíme zastávat filozofii menších rodinných podniků tj. osobní přístup, vstřícnost a otevřenost.
Naše vína pod značkou VLADIMÍR TETUR se dostávají na trh v lahvích od roku 1993. Snažili jsme se vybudovat značku, která bude na trhu dobře zavedená a která nás bude dobře prezentovat.
 
Zákazníci, milovníci vína, odborníci či turisté pokud budete mít zájem, přijďte se podívat na moderní vinařství a seznámit se s výrobou vína. Uvidíte špičkové zařízení na výrobu červených a bílých vín, reprezentační místnost, degustační zónu, ležení vín v nerezových tancích, speciální místnost pro ležení červených vín ve velkoobjemových sudech (5000l) od renomovaného francouzského bednářství Seguin Moreau nebo sudy typu barrique pd firmy Nadalie, Francoas Fehrer a Seguin Moreau. Prostory pro zrání červených vín jsou proskleny s automaticky udržovanou teplotou a vlhkostí vzduchu.
Firma Vinařství Vladimír Tetur obdělává 12 hektarů vlastních vinic, ale převážnou část hroznů pro výrobu vína nakupuje od stálých dodavatelů výhradně z Velkých Bílovic. Zpracováváme 12 bílých a 11 červených odrůd révy vinné v mnoha kvalitativních skupinách. Naše značka Vladimír Tetur je často spojována s výrobou aromatických odrůd Irsai Oliver a Muškát moravský.
 
Sklepmistrem je majitel firmy Vladimír Tetur a zaměstnává 4 pracovníky. Pracují zde i rodinní příslušníci. Pod značkou Vinařství Vladimír Tetur jsou produkována v originální lahvi jakostní a přívlastková vína včetně vín barrique. Za vše hovoří jejich mnohá ocenění (zlaté a stříbrné medaile), která získala na Valtických vinných trzích, Grand Prix Vinex, Weinparade v Poysdorfu, Muvina v Prešově, ve slovinské Ljubljani, v Rakousku, v Kanadě, v Izraeli, Londýně, Paříži  aj.
Hrozny bílých odrůd se zde zpracovávají na automatickém italském pneumatickém lisu a kvasný proces probíhá reduktivní
technologií řízeného kvašení v nerezových tancích. Technologie vinného kvašení je plně automatická. Fermentace a kvasný proces modrých odrůd probíhá ve speciálních nerezových vinofikátorech (opět plně automatických) bez přístupu kyslíku a zbytečného síření rmutu tzv. bezoxidační metodou. Všechna červená vína po vylisování prodělávají jablečnomléčnou fermentaci ve speciálních nerezových tancích s tepelnou regulací.

 
Bílá vína jdou po vyškolení z nerezového tanku přímo do láhve, aby byla zachována svěžest a ovocnost vína. Červená vína se stáčí na několik měsíců z nerezového tanku do ležáckých nebo barikových sudů, aby se zde vydýchala a poté se lahvují.
 
https://www.youtube.com/watch?v=0xhsGfc2Zk4
 
Odeslat článek známému   Vytisknout